Kávová předsevzetí pro rok 2015







Lze prožívat díky kávě více štěstí a spokojenosti? Já jsem si sestavila kávová předsevzetí.
Pro šťastnější rok 2015.


1. Začnu víc chodit do kaváren, které neznám
Je příjemné chodit na osvědčená místa. Už to tam známe, líbí se nám tam, víme co očekávat. To chci ale letos změnit. Budu naopak víc chodit tam, kde to neznám. Je přece hezké poznávat něco nového.

2. Budu iniciátor setkání u kávy s lidmi, co jsou mi blízcí
Doba je zvláštní, máme mobilní telefony, neomezené kredity, voláme si. Ale mnohdy nemáme čas na to, sejít se osobně. Je to škoda. Budu se snažit taková setkání iniciovat co nejčastěji.

3. Občas zajdu na kávu i s kamarádkou, se kterou se cítím cítím vysátá jako citron
To navzdory radám, že s takovými lidmi bychom měli kontakt přerušit. Mám jednu takovou kamarádku, po jejímž setkání se opravdu vyčerpaně cítím. Netvrtvrdím, že se s ní uvidím každý týden. Ale co když ale zrovna ona potřebuje takové setkání ze všeho nejvíc?

4. Začnu si dávat pravidelné schůzky sama se sebou, v kavárně

V knize Konec prokrastinace to doporučuje její autor Petr Ludwig. A mě se ten nápad líbí. Jde o takové malé zamyšlení se nad sebou, nad svým rozvojem a dalšími věcmi. Pro tuto meditační schůzku je dobré zvolit si klidné a příjemné místo bez věcí, které nás rozptylují. Oblíbená kavárna je přímo ideální.

5. Budu ekologičtější a omezím pití kávy z kelímku
Nepatřím sice k lidem, kteří s kelímkem pochodují denně, ale občas si takovou kávu dám. To ekologické opravdu moc není, což chci změnit. Neznamená to však, že se této kávy „s sebou“ vzdám úplně. Možná si jen budu víc nosit kávu připravenou doma, v termohrnku. Odlehčím přírodě a taky trochu ušetřím.

6. Vyzkouším některý ze způsobů alternativní přípravy domácí kávy
Takových způsobů je hned několik, já si vyberu nějaký jednodušší. Chci si totiž začít pochutnávat na nápoji z kávy co nejčerstvěji namleté. Přiznávám se, že zatím si doma připravuji převážně kávu rozpustnou.

7. Naučím se doma připravovat caffé latte a cappuccino
Tyto lahodné nápoje si dávám v kavárně ze všech nejraději, tak proč se je nenaučit připravovat i doma? Kvalitních knih s kávovou tématikou je na trhu hned několik. Nehrozí tedy, že bych neměla kde čerpat rady a recepty. Horší to bude možná s jejich realizací.

8. Udělám si radost novým hrnkem na kávu
Koupím si domů alespoň jeden nový hrnek na kávu. S motivem navozující dobrou náladu nebo takový, který mi bude připomínat nějaké místo či událost. Další si opatřím i do práce. Pro radost a dobrou náladu. Stejnou radost se pokusím udělat i někomu blízkému. Pro šťastnější rok 2015.