Jak si užít aquapark, s kávou i bez ní


V sobotu jsme se vypravili do aquaparku v Čestlicích. Tentokrát jsme zde strávili celých
dvanáct hodin. Užili jsme si vodu, klouzačky, tobogány, protiproud i vlnobití a spoustu dalšího. Trochu adrenalinu, hodně radosti. Úžasný den, na který budeme ještě dlouho vzpomínat.
Užili jsme si ho díky několika jednoduchým pravidlům...





Dostatek  času
Čas je hlavní předpoklad toho, si aquapark užít, obzvlášť pokud jdeme s dětmi. Jinou než celodenní vstupenku si nekupujeme. Tři hodiny našim dětem k tomu, aby se nabažili všech atrakcí, prostě  nestačí.  A po tříhodinovém vstupu je dalším až ten celodenní.

Včasný příchod
Pokud si chceme vybrat místo (a to my ano), kde budeme mimo vodu trávit zbývající čas, je dobré přijít co nejdřív. Protože prostor je rozlehlý a místa, atrakce a bazény přizpůsobeny věku dětí, možností je několik. V teplých dnech je příjemné i posezení na polohovacích lehátkách venku. To jsme tentokrát zvolili my. Množství slunečníků ale ani zdaleka neodpovídalo množství lehátek, dobře tedy, že jsme dorazili těsně po otevření a mohli si vybrat.

Dobrá společnost
Je důležité s kým do aquaparku vyrazíte. Nejlépe s parťáky, kteří jsou naladěni stejně jako my. Buď pro zálibu vyzkoušet všechny vodní atrakce nebo naopak k času stráveného na dece.

Občerstvení nebo peníze, nebo nejlépe oboje
U vody vyhládne nejenom dětem. Proto si sebou bereme dostatek ovoce, zeleniny, sušenek a nápojů na svačinu. Jedno teplé jídlo jsme si dopřáli v místní restauraci. Pokud si odmyslíme některá negativa: fronty, omezený výběr - především smažených pokrmů, ceny atd, tak to bylo fajn.

A káva?
V aquaparku bych se obešla i bez kávy, ale se šálkem kofeinového nápoje je mi samozřejmě lépe. První kávu jsem připravila ještě doma a vzala v termosce sebou. Další jsme si dali přímo na místě. Káva sice nebyla jako z kavárny, ale přesto mi jako vždy přišla k chuti.