Kávové nanuky podle magazínu Standart

Kavove nanuky podle magazinu Standart
Letní vydání magazínu Standart  jsem si domů přinesla v den, kdy bylo opravdu velké horko.
Fotka na obálce přímo vybízela dát si nanuk, osvěžit se v tom úmorném vedru. Ale můj mrazák byl prázdný. Pak jsem zjistila, že uvnitř časopisu je recept na výrobu právě těhle nanuků z fotky. 

Kávové nanuky podle Standartmagu jsou hlavně plné melounu. Káva je v tomto případě takovou pomyslnou třešničkou na dortu - přidává se až do čokoládové polevy.
Zamilovala jsem se do představy kombinace melounu a kávy.

Vyrazila jsem nakoupit všechno potřebné. Meloun (koupila hned dva: klasický vodní červený a máslový žlutý), pomeranče, citrón, na polevu pak mléčnou čokoládu a jemně namletou kávu. Ovoce jsem rozmixovala, naplnila nanukové formičky a na noc dala do mrazáku. A kávová poleva? Ve vodní lázni jsem rozpustila čokoládu, do ní přidala trochu mleté kávy a pořádně rozmíchala. Do hotové směsi jsem namočila špičky ztuhlých nanuků a na pečíčím papíru nechala polevu chvíli ztuhnout. Potom zase rychle do mrazáku, aspoň na pár minut.

Nanuky jsou plné vitamínů a jejich příprava je opravdu snadná. V časopisu je uveden podrobný recept, včetně názvu použité kávy. S poměrem surovin se dá ale experimentovat podle chuti.

Tyhle nanuky jsou úžasné.                          
             
Melounová sezóna je právě teď.

Takže mixuju a mrazím.... 


Recept na kávové nanuky je od Ashley Tomlinson, autorkou blogu The Little Black Coffee Cup 

Na webu má spoustu spoustu dalších receptů z kávy. Už těším, co podle nich připravím.

Kavove nanuky podle magazinu Standart
Moje verze nanuků: fotce z časopisu se vůbec nepodobjí, zabarvení je podle použitých melounů.