Designblok 2017


Letošní Designblok představil přes 200 vystavovatelů a hlavním tématem přehlídky byl design a jídlo. A káva?  Na tu jsem byla samozřejmě hodně zvědavá. Víc než samotný nápoj mě ale zajímal design. Našla jsem hned dvě místa, kde bylo oboje.

Nespresso

Hned u vchodu snad každého upoutala kavárna Nespresso, jejíž součástí byl vizuální tunel. Návrh instalace realizovali přední designéři Jan Plecháč a Henry Wielgus. Edpozice měla návštěvníky přenést do jiného světa - do světa kávy. "Prostor, emoce a nekonečnost jsou tři hlavní atributy konceptuálního pojetí..."  
















Stěny tunelu byly tvořena kombinací kávových zrnek a zrdcadlem. Když jsem jím procházela, trochu to křupalo. Několik zrnek bylo totiž i na zemi.

Opodál byly na další stěně připevněné dózy s kávou v různých stádiích procesu výroby. Od plodů kávovníku až po kávové kapsle, které se do kávovaru od Nespressa používají.











Kaawa a Original Coffee

Druhá expozice byla co do prostoru skromnější, ale o to zajímavější. Na jednom místě se prezentovaly kávové šperky a výběrová kavárna. Na první pohled kouzelné spojení.

Šperky jsou inspirovány kávovými zrny. Jejich autorkou je Anna Steinerová, která tvoří pod značkou Kaa-wa.
Z prodeje každého šperku jde část peněz na pomoc lidem s afázií.

Skvělou atmosféru pak místu dodal senzorický workshop. Čichala jsem k láhvičkám s vonnými esencemi a zkoušela hádat vůně. Ochutnávka skvělé kávy nechyběla. Všechno od Original Coffee - kavárnou a pražírnou výběrové kávy v jednom.













 Miluju kávu a design :)