Kávový kalendář a další ilustrace inspirovány kávou od ElisBart


Na Fleru jsem objevila tenhle nádherný Kávový kalendář pro rok 2018. Na šesti stránkách znázorňuje různé alternativní přípravy kávy. Autorkou kalendáře je mladá grafička Eliška Blažek Bártová vystupující pod přezdívkou ElisBart. A protože vytvořila spoustu dalších věcí s kávovou tématikou, chtěla jsem se o ní dozvědět něco víc.


ElisBart vystudovala užité umění a design na SOŠ obchodu v Plzni a následně pak vizuální kulturu na ZČU FPE. Hned po dokončení školy se začala grafice věnovat naplno. Spolu s manželem žije v Brně, kde je spoustu kaváren, jejichž návštěvy milují. Rádi se vracejí do svých oblíbených - Melounový cukr, Skog nebo Café Momenta, ale také objevují nová kavárenská místa.

Cofee projekt

Jak ElisBart napadlo vyrobit kávový kalendář? Pozorovala doma svého manžela při přípravě kávy a to ji inspirovalo. Když jsem se dozvěděla, co všechno doma mají, nedivím se: moka konvičku, ibrik, v60, french press, aeropress, vacuum pot.... samozřejmě nechybí ruční mlýnek... k tomu kvalitní zrnková káva....
S kombinací s výtvarným nadáním grafičky? Nemohlo dopadnout jinak a lépe :)

Nejdřív vznikl kávový plakát. Nápady na další věci ve znamení kávy přicházely vzápětí - zmiňovaný kávový kalendář, autorská kávová knížka, pohledy, plakát / kalendář nebo plechový hrnek. Některé ilustrace jsou minimalistické, jiné naopak kresebné. Všechno podle konkrétního nápadu a nálady.
Je toho dost na celý Coffee projekt

Všechno se dá pořídit na Fleru nebo přímo u autorky v Brně.

Káva všude - návrh loga i ozdoba na punčošky

Kromě autorské tvorby ElisBart pracuje na zakázku. Ve svých návrzích využívá spoustu motivů, káva je ale její srdcovka, jak říká. Proto byla nadšená, když jí oslovila Kavárna na větvi z Boskovic u Brna. Vytvořila pro ní nové logo a později celé nabídkové menu. Dominuje samozřejmě káva, jak jinak :)

A kávou se výtvarnice inspirovala v další tvorbě. Pro punčoškovou královnu MUHEHE navrhla motiv potisku na designové punčošky. Spolupracovala a vytvořila grafické návrhy pro Naše trika a Nosit Brno. 

Krásné, co? Stačí už jen představit si vůni čerstvé kávy... 

 


Autorský plakát - alternativní příprava kávy












Projekt káva:  kávový kalendář, autorská kniha o kávě, plecháček


Kávové pohledy 


Plakát - kávový kalendář pro rok 2018




Logo na zakázku - Kavárna na větvi




Designové punčošky Muhehe




Kávový motiv na triko