Proč díky kávě milovat říjen


Proč díky kávě milovat měsíc říjen? Protože v říjnu u nás probíhá nejvíc událostí týkající se kávy.

Mezinárodní den kávy
Důvod k radosti je hned první říjnový den. 1.10. je Mezinárodní den kávy  Svátek kávy se slaví na spoustu místech a někde je to téměř kávový maraton.

Kavárny naživo 
Jedna taková vícedenní oslava s názvem Kavárny naživo se odehrává v Praze a Ostravě. V zapojených kavárnách se pořádají různé workshopy, přednášky, ale třeba hraje i divadlo. Do 6.10. a někde i později pod milým heslem "Kavárny naživo, nechoďte na pivo"  

Týden kávy
Další akcí probíhající pro změnu v Brně je Týden kávy  Kávová oslava trvá celý týden a je rozdělena na dvě části - celotýdenní program v zapojených kavárnách a víkendové Trhy kávy 7. a 8. 10. Káva spojuje celý svět. Brně se slaví workshopy, ochutnávkami, přednáškami. Program je nabitý od začátku do konce.


Prague Coffee festival 
Hned následující víkend 14. a 15.10. se koná Prague Coffee festival.  Na programu je dobrá káva, přednášky, ochutnávky, degustace vzorků kávy a taky workhshopy alternativní přípravy kávy. Kávu můžeme doslova vnímat všemi smysly. Pražský kávový festival se letos koná už pošesté a tentokrát v prostoru Kampus Hybernská.


Prague bar show 
Poslední akce Prague bar show je sice určena pro nápojové a barové profesionály, takže půjde spíš o alkohol, a dalších drinky. Ale součástí je i speciální kávová zóna Coffee Professional Boutique. I zde budou kávoví odborníci po oba dva dny mluvit o kávě. Praha 31.10. - 1.11.



Kniha kaváren  
Po roce vychází další vydání Knihy kavárenSpeciálním bonusem je opět jeden kávový nápoj zdarma v každé prezentované kavárně. Kaváren je celkem 43. Pro mě je kniha skvělým průvodcem za poznáním kaváren a kávy.



Standart
Magazín o kávě Standart je dvouměsíčník a vydání devátého čísla vyšlo zrovna na říjen. Že by náhoda? Každopádně náhodou není, že těch 130 stránek o kávové kultuře je skvělým relaxem a poučením zároveň.


Který kávový nadšenec by po tomhle seznamu nemiloval říjen?