Říjen měsíc kávy


1.10. slavíme  Mezinárodní den kávy  Po roce vychází další Kniha kaváren a taky magazín o kávové kultuře Standart. Koná se hned několik akcí zaměřených na kávu. Měsíc říjen je zkrátka celý prosycený vůní kávy. 






Kavárny naživo


V průběhu celého října probíhá festival Kavárny naživo. 

Cílem festivalu je oživit místa, kde se lidé běžně denně setkávají a přinést do nich zážitky, které přesahují běžnou kavárenskou zkušenost. Festival do  kaváren přinese poezii, koncerty a přednášky, divadlo a další umělecké projekty. V rámci festivalu probíhá rovněž soutěž kaváren, které hodnotí přímo jejich návštěvníci. Koná se na několika místech po celé republice.




Týden kávy

V týdnu 1.- 7.10. probíhá Týden kávy

Oslava potrvá tradičně celý týden od 1. do 7. října, kdy nás v zapojených kavárnách čeká bohatý program provoněný výbornou kávou. Káva spojuje celý svět. Po sedm let spojovala oslava Mezinárodního dne kávy všechny kávomily pouze v Brně, letos spojí všechny kávové nadšence napříč celou naší zemí. 

Akce vyvrcholí o víkendu 6. a 7. 10. v Brně akcí Trhy kávy. Koná se spoustu přednášek, workhshopů a ochutnávek kávy. 



Prague Coffee festival

O víkend 20. a 21.10. se koná Prague Coffee festival

Na programu je prezentace 42 tuzemských i zahraničních pražíren, 16 kaváren, profesionální degustace kávy, tzv cuppingy a také soutěž v kreslení mléčnou pěnou do kávy - milk battle, přednášky, ochutnávky, a taky workhshopy alternativní přípravy kávy. Kávu můžeme doslova vnímat všemi smysly.

Kávový festival se letos koná v prostorách Pražské tržnice v Holešovicích.  





Prague bar show 

Ve dnech 20. a 21.10. se koná  Prague bar show 

Akce se zaměřuje se na odbornou veřejnost, nově i na laiky, které zajímají detaily z výroby, historie a využití nápojů. Jde o kombinaci seminářů, workshopů a prezentace nápojů. Přestože se Prague bar show týká především alkoholu, i zde má své místo káva - jako přísada do některých míchaných drinků.

Akci pořádá časopis BARLIFE a koná se v prostorách areálu Pragovka.