Můj kávový rok 2019

Celý rok 2019 byl pro mě ve znamení kávy, ačkoliv trochu jinak, než obvykle. Navštívila jsem samozřejmě několik kávových akcí, poznala další nová místa, tím hlavním důvodem ale nebylo jen popíjení skvělé kávy. 

Dostala jsem úžasnou příležitost, psát články také mimo svůj blog. Pro zcela jiné publikum a mnohonásobně víc čtenářů - pro magazín Czechdesign. 



Kavárny jsem neopustila, ale víc než objevování chutí jsem nasávala jejich atmosféru. V Praze v té době vzniklo několik kouzelných míst. Skvělá káva a zajímavý design. Takové kavárny jsem hledala. A nakonec našla. Kde káva voní designem? O tom je můj první článek pro Czechdesign.



Kavárny jsou úžasná místa. Ale co si budeme povídat, šálek dobré kávy si můžeme vychutnáme i doma. Našla jsem úžasné produkty od českých designérů, které slouží k přípravě domácí kávy, všechno se dozvíte v dalším článku - Design na mlýnku.


Ke kávě patří obaly. České pražírny si uvědomují, že jejich vizuální stránka je důležitá, stejně tak jako jejich funkčnost. Některé z nich vsadily na stylizované ilustrace, jiné vybízí k opětovnému použití, každý zaujme jiným způsobem. Zajímá vás, které obaly se povedly? Mé poznatky jsem shrnula do dalšího článku.

Později jsem se přesunula k jiným neméně zajímavým tématům. Káva pro mě ale stále hrála podstatnou roli. Možná tu nejdůležitější. Bez své obvyklé dávky kofeinu bych toho asi moc nevytvořila :)

Zdroj fotografií: Czechdesign.cz
  

Mohlo by vás zajímat: článek Kniha kaváren