Velká kniha o kávě




Patříte-li mezi milovníky kávy a hezkých knih, ve vaší knihovničce určitě nechybí nádherná publikace Velká kniha o kávě.

Její autorka Petra Davies Veselá rozšířila a aktualizovala svou první úspěšnou Knihu o kávě. Sepsala spoustu nových poznatků, vychází také z nových zkušeností i rozkvětu kávové kultury.

Nádherné fotografie Davida Židlického vtáhnou do děje, zavedou přímo na kávové plantáže, do pražírny, seznámí s domácími i profesionálními mlýnky a kávovary. 


Kniha je rozdělena do několika kapitol. Seznámí nás z celým procesem přípravy kávy. Počínaje kávou jako rostlinou, přes tématiku pražení až po její přípravu. Kniha také nabídne řadu nových metod přípravy kávy a receptur. 

Nechybí recepty na přípravu oblíbených kávových nápojů jako je Espresso macchiato, Americano, Cappuccino, Caffè latte, Latte Macchiato. 




V knize jsou také uvedeny alternativní metody domácí přípravy kávy - aeropress, vakuum pot, moka konvička, džezva nebo chemex

320 stran plných kávy slaví úspěchy u „běžných“ čtenářů a zároveň u profesionálních baristů. Jsou v ní taky praktické rady jak založit vlastní podnik. 

Pokud vás zajímá stejně jako mě kávový život autorky knihy, v předchozím článku si můžete přečíst s Petrou Veselou rozhovor.

Kniha vyšla v roce 2018 a stala se doslova biblí pro baristy. Proč si jí pořídit, pokud máte i předchozí vydání? Podívejte se na video, kde Petra knihu představuje a odpovídá na některé otázky.